Artori - Aaron Lanneau - mechanical engineer / projectmanager
Back to overview

Behind the scenes: Aaron Lanneau

Mechanical Engineer / Projectleider @ Artori
 

Scroll for more

Vandaag zetten we Aaron in de kijker, inmiddels al meer dan een jaar een belangrijke schakel in de geoliede machine die Artori is. Nadat hij in 2016 met grote onderscheiding zijn bachelor Industrieel Productontwerpen behaalde aan de Howest, deed hij er nog een postgraduaat Masterclass Industrial Design Engineering bovenop.

Tijdens zijn postgraduaat liep hij stage bij een ontwerpbureau en daar werd hij gebeten door de microbe van productontwikkeling, met een voorkeur voor engineering. Zijn eerste professionele stappen zette hij bij een West-Vlaamse ontwikkelaar van elektrische bedrijfsvoertuigen, als verantwoordelijke voor de productontwikkeling van verschillende systemen en onderdelen van een klein elektrisch voertuig. Een volgende uitdaging vond hij als machinebouwer waar hij instond voor het uittekenen van verschillende componenten en lay-outs, maar… hij bleef wat op zijn honger zitten.

Artori - Aaron Lanneau

Droomjob in een gepassioneerd productontwikkelingsbureau 

Op een gegeven moment trok een vacature van een West-Vlaams engineeringbureau met een uitgesproken passie voor productontwikkeling zijn aandacht. De variatie van projecten, de eigenzinnige kijk op productontwikkeling van Artori en de verantwoordelijkheden die hij onder zijn vleugels zou krijgen, trokken hem over de streep om te solliciteren. Deze job was hem op het lijf geschreven en zaakvoerders Inge en Steven dachten er net zo over. 

Inmiddels zijn we meer dan een jaar verder en is Aaron aan de slag als mechanical engineer / projectleider. In die hoedanigheid is hij mede verantwoordelijk voor het uitwerken van A-Z en de projectopvolging van een gevarieerd projectportfolio. 

Sportief als hij is, arriveert hij iedere morgen fris en monter met de fiets op kantoor om vervolgens de planning en mails door te nemen. 70% van zijn takenpakket bestaat uit het technisch uitwerken van verschillende projecten waarbij hij nauw samenwerkt met product development director Steven, wiens frisse kijk en expertise ervoor zorgen dat de violen gelijkgestemd blijven. 

Tijdens de daily huddle nemen ze de voortgang van de projecten onder de loep en wordt de planning bijgestuurd waar nodig. De verschillende projectfases documenteren ze bovendien nauwgezet in Miro, hetgeen leidt tot een efficiënte werkomgeving en zorgt voor de nodige transparantie naar klanten toe.   

Artori - Aaron Lanneau

Interactie, vertrouwen en een gezonde interesse voor productontwikkeling

Niet enkel de positieve interactie tijdens het dagelijkse werk, de nauwe samenwerking met de klanten en de continue leercurve binnen zijn job geven Aaron veel voldoening, ook het tot leven zien komen van prototypes en productie stukken van zijn eigen teken- en engineeringswerk draagt hiertoe bij.

Voor Aaron staat het vertrouwen centraal dat hij krijgt van zijn collega’s en van de klanten. Dit geeft hem de energie en de drive om het verschil te maken voor Artori. In deze hoedanigheid ziet hij zich ook binnen het bedrijf verder groeien: stapsgewijs complexere en grotere opdrachten tot een goed einde brengen met ondersteuning van collega’s en in nauwe samenwerking met klanten en partners. 

Aarons passie voor productontwikkeling manifesteert zich ook in het dagelijkse leven. Hij analyseert interessante en complexe producten en licht ze graag uitvoerig toe aan zijn vriendin Emma. Gelukkig voor haar is het niet enkel productontwikkeling dat de klok slaat. :-) Zijn vrije tijd brengt hij door met Emma, met de verbouwingen van hun huis en tuinieren. Verder is hij geboeid door ruimtevaart en allerlei nieuwe technologieën (AI, transport,...) die hij op de voet volgt. 

Waarom raadt Aaron Artori aan?

Hou je van een gevarieerd en uitdagend takenpakket binnen een klein team, dan zit je bij Artori op je plaats, aldus Aaron. Vertrouwen, verantwoordelijkheidszin en communicatie zijn de keywords. Vragen stellen bij twijfel is de beste manier om bij te leren en in te spelen op (soms) complexe situaties. Punctualiteit en streven naar een resultaat waar je zelf trots op kan zijn, bevordert niet alleen de kwaliteit van je werk maar geeft ook voldoening. En op tijd en stond natuurlijk wat tijd maken om bij te praten met de collega’s en vooral… genieten van je job. 

Ben jij op zoek naar een uitdagende job bij een ontwerpbureau met een eigenzinnige kijk op productontwikkeling? 

Spontaan solliciteren