Artori - Aaron
Naar het overzicht

Aaron Lanneau

ieder project is een grote leerschool.

Scroll voor meer

Moeten we jullie nog voorstellen aan Aaron? Onze mechanical engineer / projectleider heeft inmiddels 2 jaar op de teller bij Artori en is een onmisbare schakel binnen ons team.

Sinds hij in 2022 aan de slag ging, ontbolsterde hij zich al snel tot een gedreven kracht die zijn projecten met de nodige expertise en zorgvuldigheid aanpakte. Door een hands-on benadering en het vertrouwen dat hij hiermee genereerde, toonde hij al gauw dat hij nog meer in zijn mars had. Gaandeweg groeide hij dan ook in zijn rol als projectleider die de teugels graag strak in de hand houdt en kort op de bal speelt met collega's en klanten.

Hoe heeft Aaron de afgelopen jaren ervaren? We laten hem zelf aan het woord. 

Hoe omschrijf je de bedrijfscultuur bij Artori?

Artori belichaamt als het ware de West-Vlaamse werkethiek. Met een scherp oog voor detail en nauwkeurigheid wordt er hard gewerkt. De transparante communicatiecultuur in combinatie met de voortdurend gedeelde knowhow zorgt er dan weer voor dat je voortdurend bijleert.

Hoe ben je de afgelopen jaren geëvolueerd, professioneel en persoonlijk?

De afgelopen jaren heb ik mijn eigen plaats binnen de organisatie en tussen de collega’s gevonden. De ervaring die ik heb opgedaan op het vlak van ontwerp, 3D engineering en andere aspecten binnen mijn job, hebben ervoor gezorgd dat mijn kennis in de productontwikkeling en productietechnieken alleen maar is toegenomen. 

Bovendien kreeg ik van Steven en Inge het vertrouwen om stelselmatig nieuwe verantwoordelijkheden op te nemen. Zo ben ik op organisatorisch vlak ook enorm gegroeid. Een helder overzicht bewaren van verschillende projecten en vlot communiceren met de collega’s en klanten vind ik cruciaal. Op die manier ben ik dan ook gegroeid in mijn rol als projectleider. Dit was een organisch proces dat ervoor zorgde dat ik zelfzekerder in mijn job sta.

Welke obstakels ben je tegengekomen en welke waren de uitdagingen van specifieke projecten?

Ik geloof niet in obstakels, wel in uitdagingen. Gezien iedereen zijn werkmethode heeft, vind ik flexibiliteit bijvoorbeeld heel belangrijk. De afgelopen twee jaar was een boeiende en interessante leerschool met talrijke uitdagingen in tal van projecten, van een grote bloemencontainer tot een sensorbehuizing en alles daartussen. 

In het ene project moet alles zo compact mogelijk zijn waardoor de uitdaging schuilt in het puzzelen om alle componenten te laten samenkomen. Bij een ander project moet het product dan weer zo groot mogelijk zijn en kom je productietechnische uitdagingen tegen waar rekening mee dient gehouden te worden tijdens de ontwikkeling. Elk project is compleet anders en ieder proces is telkens één grote leerschool.

Welke zijn je hoogte- en dieptepunten?

Telkens wanneer ik een prototype of een eerste productiestuk in handen krijg, is dit voor mij een hoogtepunt. Daar doe je het uiteindelijk voor, dat magische moment waarop vele schetsen, brainstorms en digitale tekeningen realiteit worden.

Natuurlijk zijn er ook mindere momenten, bijvoorbeeld wanneer iets over het hoofd wordt gezien of Murphy zijn wet laat gelden. Bijvoorbeeld onverwachte issues bij een stuk of een project dat vroegtijdig stopt… altijd wel spijtig dat we dit nooit gerealiseerd zullen zien. 

Artori - Aaron

Heb je leiderschapskansen gehad binnen Artori en hoe ga je daarmee om?

Vooral nu ons team groeit, merk ik dat dit meer aan bod komt. Ik heb altijd al graag mensen geholpen of opgeleid (als hoofdleider in de jeugdbeweging en tijdens mijn vakantiejob als zeilinstructeur). Het geeft voldoening om opgedane kennis en ervaring te delen met nieuwe collega’s hetgeen iedereen ten goede komt. 

Op welke manier heb je bijgedragen aan het verbeteren van de efficiëntie van de productontwikkeling processen binnen Artori?


Door proactief mee te denken kunnen sommige stappen soms gecombineerd worden. Zo kan het efficiënt opbouwen van 3D modellen invloed hebben op de doorlooptijd van een project, zeker wanneer er veel iteraties gevraagd worden door de klant. Creatief onderdelen sourcen voor prototypes kan er dan weer voor zorgen dat niet van ieder onderdeel 2D productietekeningen gemaakt moeten worden. Dat is dan niet alleen een opsteker voor onze planning, het drukt ook de kosten van onze klanten.
 

Telkens wanneer ik een prototype of een eerste productiestuk in handen krijg, is dit voor mij een hoogtepunt. Daar doe je het uiteindelijk voor, dat magische moment waarop vele schetsen, brainstorms en digitale tekeningen realiteit worden.

Hoe beïnvloedt de feedback van klanten je werk?

Feedback van klanten en collega’s vind ik enorm waardevol. Iedereen heeft een andere kijk en elke feedback zorgt ervoor dat je een aspect van een product / project nog eens vanuit een ander perspectief bekijkt. Dit kan dan weer leiden tot betere oplossingen.

Hoe zie je jezelf groeien en bijdragen aan het succes van Artori in de komende jaren?

Ik zie vooral een voortzetting van het groeiproces van de afgelopen jaren. Ik heb steeds de kans gekregen om bij te leren en mezelf te bewijzen. Ik kijk uit naar de vele nieuwe en gevarieerde projecten die ons tegemoet komen. Deze projecten gerealiseerd zien worden, geeft een enorme boost en bakken voldoening. En dat dit kan binnen een leuk en gedreven team als Artori maakt het des te boeiender.

Geef 5 redenen waarom je iemand zou aanraden bij Artori te werken.

  1. Veel variatie in de projecten
  2. Project- / productontwikkeling van A-Z
  3. Nauwe samenwerking tussen collega’s, producenten en klanten
  4. Zeer aangename werksfeer
  5. Mooie work life balans