Artori - Engineering
Back to overview

Engineering: it’s all about the details

Scroll for more

Van idee tot afgewerkt product: bij Artori beginnen we altijd bij het begin want dat is de garantie voor jouw succes. We begeleiden onze klanten in ons productontwikkelingsproces in 5 stappen met volledige toewijding en met oog voor duurzaamheid, haalbaarheid en betaalbaarheid. 

In onze blog hadden we het al uitvoerig over de eerste 3 stappen van ons proces: design sprint, product scan en product design. Vandaag hebben we het over de volgende en vierde stap: engineering.

Artori - engineering

Van concept naar productietekeningen
 

Tijdens de product design fase staat de vormgeving centraal op basis van de gekozen technologie. 

Tijdens de fase van engineering tekenen we je product technisch uit met oog voor het allerkleinste detail. Het resultaat is een technisch 100% sluitende tekening waarmee je product ook effectief gemaakt kan worden

Na deze fase leveren we 3D en 3D files aan waarmee je je productiepartners kan aanspreken.

 

3D- surfacing 


Producten met complexe vormen tekenen we met behulp van de 3D-surfacing module van Siemens NX

Een mooi voorbeeld van dergelijk project is de Lazer Helmet.

Bekijk de case

 

Artori - Lazer X9 Off-road helmet
Artori - ZD300 clasal

Reverse engineering
 

Reverse engineering passen we toe wanneer een bestaand project herontwikkeld dient te worden of wanneer bepaalde onderdelen van een product niet meer beschikbaar zijn. In de praktijk gaat het vaak om het deconstrueren van afzonderlijke componenten van grotere producten. Met het reverse-engineering proces kunnen we achterhalen hoe een onderdeel is ontworpen, zodat het opnieuw gemaakt kan worden.

Voor Clasal pasten we deze techniek toe om een pomp nieuw leven in te blazen. De pomp werd onderdeel per onderdeel opnieuw opgebouwd. Prachtige historische 2D plannen werden vertaald naar 3D en afgetoetst aan de werkelijke pomp.

Bekijk de case