Artori - kostenefficiëntie
Naar het overzicht

Goed begonnen is tijd én geld gewonnen

Scroll voor meer

Goede ideeën zijn er in overvloed. Maar betekent dat ook dat ze ook allemaal kunnen omgezet worden in maakbare producten? En meer nog: hoe zit het met het kostenplaatje?

Een zinvol product zet je niet zomaar in de markt. Wanneer je bij Artori met een goed idee aanklopt, kijken we niet alleen naar de maakbaarheid, maar ook naar de financiële haalbaarheid. 

Tijdens de design sprint valideren we je product in amper 4 dagen en komen we te weten hoe je klanten op het product zullen reageren alvorens tijd en kosten te investeren in de ontwikkeling ervan.

Artori - kostenefficiëntie

Product scan: selectie van productietechnologie en investeringsoverzicht


Tijdens de tweede stap van ons productontwikkelingsproces, de product scan, brengen we de technische en economische eisen in kaart om jouw idee om te zetten tot een maakbaar product.

We achterhalen wat je met je product wil bereiken, hoe het opgebouwd moet worden, welke de meest geschikte productiemethode is en welke materialen in aanmerking komen.

Dit resulteert in de optimale materiaaltechnologie combinatie en een raming van de verschillende onderdelen van het product en de bijhorende matrijzen.

Hoe doen we dat nu in de praktijk?


Een mooi voorbeeld is de charger case die we ontwikkelden voor Rightcrowd. 

Door een stijgende productienood (mede onder invloed van Covid), gingen we na of andere technologieën konden leiden tot een betere stukprijs en snellere levertijden. Daarnaast stelden we ook de initiële vormgeving en kleurstelling in vraag. 

Bekijk deze case

Artori - Charger case Rightcrowd